دکوراسیون اتاق نشیمنِ دارای پلانِ باز
نکاتی در مورد دکوراسیون اتاق نشیمنِ دارای پلانِ باز
دکوراسیون اتاق نشیمنِ دارای پلانِ باز
آیا شما هم آرزو دارید تا اتاقی داشته باشید که ترکیبی از محل پختوپز و ناهارخوری و نشیمن باشد؟
در این مقاله به مواردی اشاره میکنیم که در طراحی این اتاقها میتواند به شما کمک کرده و ایدههای جالبی بدهد.
1. منطقهبندی
سبکِ طراحی این اتاق به گونهای است که از علاقهی طراح به اتاقی چندمنظوره خبر میدهد. استفاده از رنگهایی که از طبیعت الهام گرفته شده است باعث شده است تا بخشهای نشیمن، ناهارخوری و آشپزخانه خیلی نرم و یکپارچه با یکدیگر تلفیق شوند. چینش قالیها و مبلمان به نحوی است که مناطقی با عملکرد خاص در اتاق پلانِ باز ایجاد و متمایز شود.
2. کانترِ بزرگ
در یک اتاق تلفیقی از نشیمن و ناهارخوری، چند عنصر اصلی باید حضور داشته باشد؛ خانواده، دوستان، غذا و سرگرمی. استفاده از این کانتر برای پختوپز و سرو غذا باعث میشود که در حین آمادهسازی غذا، فضای مناسبی برای گفتگو با خانواده و مهمانهایی که یا روی صندلیهای کانتر یا روی مبلمان راحتی نشستهاند، فراهم شود.
3. بهینگی در سرو غذا
منطقهی آشپزخانه طوری طراحی شده است که در عین سادگی، عملکرد بالایی داشته باشد. حالتِ L شکل آن باعث میشود که فضای مجزایی برای آمادهسازی غذا و تمیزکاریهای بعدی فراهم شود. سینک ظرفشویی دورتر از محل اجتماع افراد قرار گرفته تا از ایجاد شلوغیهای مضاعف جلوگیری شود.
4. محلی برای دورهمی
یک میز ناهارخوری و یک لوسترِ هنری به خوبی نشان میدهند که این ناحیه مکان متمایز و آرامی برای سرو غذاست. این ناحیه دورتر از نواحیِ دیگر قرار گرفته و به همین دلیل برای دورهمیهای خودمانی جواب میدهد. ارتفاع بلند سقف و همچنین استفاده از تیرهای چوبی نیز باعث میشود که این منطقه جادارتر نشان داده شود.
5. هماهنگیِ خوب
کاربردی بودن و داشتنِ ظاهری شیک و دلپسند از اهمیت یکسانی برخوردارند. چینش مبلمان باید به گونهای انجام شود که جریان مکالمه و گفتگو تسهیل گردد. استفاده از مبلهای راحتی یا صندلیهای دستهدار، گرمایِ مضاعفی را به اتاق میبخشند و برای دورهمی یا تماشای تلویزیون، شرایط ایدهآلی را به وجود میآورد.
۶٫ محوریتِ سرگرمی
لذت واقعی زمانی فرا میرسد که اعضای خانواده در مکانهای موردعلاقهی خود قرار بگیرند. استفاده از یک میز جلومبلی بزرگ برای قرار دادن لپتاپها، بالشتهای بزرگ روی زمین برای راحتتر نشستن و یک تلویزیون، اتاق نشمین را به یک مرکزِ تفریحیِ دوستداشتنی تبدیل خواهد کرد.
7. جزیرهی بزرگ
استفاده از میز کار بزرگ، که به آن جزیرهی آشپزخانه هم میگویند، زمینه را برای انجام چندین کار روی آن فراهم میکند. میتوان آن را به میزناهاخوری متصل کرد تا فضای بیشتری برای مهمانها در اختیار باشد یا حتی میتواند به عنوان محلی برای انجام تکالیفِ بچهها مورد استفاده قرار گیرد.
8. ناهارخوری خودمانی
در طراحی باید راحتیِ بچهها را هم در نظر گرفت. در این نمونه میبینید که طراح، با در نظر گرفتن نیمکت، فضای مناسبی را برای کودک فراهم کرده است. و از طرفی قرار گرفتنِ آن در کنار پنجره موجب ورود میزان مطلوبی از نور به داخل میشود. در ضمن، در زیر کانتر میتوان کمدهایی را برای ذخیرهی انواع ظروف یا وسایل مختلف ایجاد کرد تا از فضا به صورت بهینه استفاده شود.
9. تسهیل در جریانِ آمدوشد
در اتاقهای دارای پلان باز، تمامی فضاها اهمیت پیدا میکنند و طراحی هوشمندانهای باید وجود داشته باشد تا جریانِ آمدوشد و انجام امور به صورت روان و بدون مشکل انجام شود.
10. بزرگ جلوه دادن
فراهم کردنِ نور طبیعی برای آشپزخانه با استفاده از درب و پنجرههای بزرگ موجب دلبازتر شدنِ آن میشود. همچنین استفاده از کابینتهای بلند که تا سقف امتداد دارند و همچنین لوسترهای دراز، تاکید بیشتری روی ارتفاع آشپزخانه انجام میدهند.
11. تلویزیون
تلویزیون ترجیحاً باید در محلی قرار بگیر که از آشپزخانه هم قابل رویت باشد تا افرادی که در حال آمادهسازی غذا هستند نیز بتوانند نیمنگاهی به آن داشته باشند. همچنین استفاده از ترکیبی از رنگهای مختلف برای روکش مبل میتواند فضایی متفاوت و خودمانی را برای جمعهای خانوادگی ایجاد کند.