روانشناسی رنگ ها در مبلمان – رنگ قهوه ای و سفید
روانشناسی رنگ ها در مبلمان – رنگ قهوه ای و سفید
روانشناسی رنگ ها در مبلمان
زمانی که در مورد رنگ ها در طراحی داخلی صحبت می کنیم ،باید تمام موارد که در چیدمان منزل ما دخیل هستند را در نظر بگیریم انتخاب رنگ مناسب برای منزل جزء موارد مهم در زمان خرید مبلمان میباشد.
زمانی که در مورد رنگ ها در طراحی داخلی صحبت می کنیم ،باید تمام موارد که در چیدمان منزل ما دخیل هستند را در نظر بگیریم انتخاب رنگ مناسب برای منزل جزء موارد مهم در زمان خرید مبلمان میباشد.
روانشناسی رنگ مبحثی است که طراحان داخلی با به کارگیری آن می توانند حماسه آفرینی کنند روانشناسی رنگ می تواند در تصمیمات خرید افراد تأثیر بگذارد.
در اکثر موارد، افرادی که طراح داخلی هستند، دانش کاملی در مورد رنگها دارند، خیلی خوب می دانند کدام دسته متعلق به رنگ خاصی است، چه رنگهایی برای ترکیب مناسب هستند و بیشتر از همه اینها اثرات روانی است که یک رنگ یا رنگ دیگر بر روی انسان دارد و اینکه در نهایت چه رنگی برای چیدمان اتاق مناسب تر است.
بنابراین، ابتدا باید بدانیم که سه رنگ اصلی داریم: زرد، قرمز و آبی.
وقتی که رنگهای اصلی را با هم ترکیب می کنیم، رنگ های ثانویه را به دست می آوریم: مثل زرد و آبی سبز، زرد و قرمز نارنجی، آبی و قرمز بنفش
با ترکیب رنگهای اصلی با رنگهای ثانویه، سایه های مختلف رنگی به دست می آوریم که به آن رنگهای سوم گفته می شود.
رنگهای مکمل در نمودار مقابل یکدیگر هستند. هر جفت رنگ یک دیگر را تکمیل می کنند و رنگی خنثی ایجاد می کنند.
رنگ ها آرامش خاصی به ما می دهند، می توانند از ما انرژی بگیرند، می توانند به ما انرژی بدهند، می توانند باعث شوند احساس امنیت و آرامش داشته باشیم، می توانند توانایی تمرکز یا یادآوری چیزهای دلپذیر را افزایش دهند. رنگهایی نیز وجود دارد که ما را افسرده می کند، به ما اجازه می دهد چیزهای غم انگیز را بخاطر بسپاریم که بعد از مدتی خسته کننده می شود ما هنگام انتخاب رنگهای خود باید تمامی ویژگی رنگ ها را در نظر بگیریم.
سرانجام ما کسانی هستیم که در خانه هستیم واین موضوع مهم است که احساس خوبی نسبت به آن داشته باشیم.
نکاتی که باید هنگام انتخاب رنگ مبلمان خود در نظر بگیرید:
1-حتما این موضوع را در نظر بگیرید که زاویه تابش نور خورشید به اتاق در چه ساعات از روز، صبح، بعد از ظهر، میباشد و به طور کلی بستگی به موقعیت اتاق دارد.
2- اگر قصد استفاده از زنگ های روشن و تیره را دارید حتما متراژ اتاق را در نظر بگیرید. رنگهای روشن باعث ایجاد فضای بیشتر می شوند و رنگهای تیره تر یا گرم باعث می شوند اتاق کوچکتر به نظر برسد.
همان طور که گفته شد برخی از رنگ ها می توانند بیانگر احساسات ما باشند به عنوان مثال رنگ مشکی است که بسیاری آن را با عزاداری یا موارد غم انگیز پیوند می دهند، در حالی که برخی دوستدار این این رنگ هستند و احساس خوبی نسبت به آن دارند.
در این مقاله سعی داریم برخی از اثرات روانشناختی رنگ هایی مانند قهوه ای، سفید، خاکستری، مشکی، زرد، نارنجی ، قرمز، صورتی، بنفش، آبی و سبز را شرح خواهیم داد.
1-مبلمانی به رنگ قهوه ای
با رنگ قهوه ای می توانید حس طبیعی بودن و راحتی را به خانه خود القا کنید. قهوه ای معمولاً از رنگ ها و سایه های زیر تشکیل شده است: مشکی، زرد، خاکستری، سبز، قرمز یا نارنجی و حتی بنفش. از آنجا که از مخلوطی از چندین رنگ ساخته شده است ، قهوه ای اغلب به عنوان یک رنگ خنثی در نظر گرفته می شود.
این رنگ اغلب در طبیعت یافت می شود. تقریباً در هر گیاه که پیدا می کنیم ، رنگ قهوه ای دارد. با توجه به اینکه، قهوه ای رنگ زمین است. بنابراین قهوه ای می تواند احساس امنیت و پایداری به ما بدهد. در چیدمان های داخلی، رنگ قهوه ای می تواند عمق و گرمی بیافزاید. طرح های رنگی خنثی که می توانید کمی قهوه ای به آن اضافه کنید تا از آنها استقبال بیشتری کند.
2-رنگ سفید
اگر قصد این را دارید تا ظاهری شاداب و تمیز در خانه خود ایجاد کنید از رنگ سفید استفاده کنید. رنگ سفید برای ایجاد ظاهری مطبوع، آرام و خالص استفاده می شود.
اگر نمی خواهید اتاق بسیار رنگی داشته باشید و تمایلی هم به کارگیری بیش از حد رنگ سفید ندارید، می توانید در ترکیب با سایر رنگ های خنثی از رنگ سفید استفاده کنید.مشکی، قهوه ای یا خاکستری با رنگ سفید بسیار مناسب است.